כניסה
למנויות
צרו קשר

פריטטת מחבת של שרון

פריטטת מחבת של שרון:

רכיבים:

מחבת שקשוקה טפלון קטנה מתאימה לתנור 

70 גרם גבינה צפתית

1 ביצה

2 כפות קוטג' 5%

1 בצל

150 גרם פרחי כרובית

50 גרם סלק

לתיבול:

כמון

מלח (שרון מוסיפה שהמלח האהוב עליה הוא מלח "פלפל שום" של מלח הארץ)

פלפל

פפריקה מעושנת (או רק מלח "פלפל שום ללא תוספות תיבול)

 
אופן ההכנה:

במחבת שמים ירקות שאוהבים, אפשר גם כאלה שעברו בישול ראשוני. המתכון לדוגמה מכיל כרובית, אך בהחלט אפשר להחליף בכל ירק אחר. 

אופציות לירקות לדוגמא: אנטיפסטי (שרון עושה ללא שמן) של קישואים, פטריות בתיבול סטייל שווארמה, או לבבות ארטישוק עם ברוקולי וכרובית בתיבול מלח שום, או דלעת קישוא מבושל כמו דאל עם תבלינים הודיים; קארי ופפריקה ולפעמים טיפה קינמון..

מכינים שכבות של הירקות בתחתית המחבת, מערבבת היטב בקערה את החלבונים, מתבלת במלח ופלפל ושופכת מעל הכל. מכניסה לתנור או לטוסטר ואפשר גם על הכיריים, על אש קטנה.. מוציאה כששזוף ומריח נפלא. מוסיפה סלט שווה ומתענגת!

 

כיצד נתייחס?

למתכון בדוגמא נתייחס כארוחת צהרים של 3 מנות חלבון ומנה פחמימה ולזה נוסיף סלט שווה. ניתן להוסיף ולשנות/להתאים כמויות במידת הצורך.

*כל קומבינציה שתמציאו יכולה להיות מעניינת, חשוב לדעת שמתכון זה נותח לפי הרכיבים שמופיעים במתכון ולכן כשעושים שינוי שווה להתייחס ולחשב בהתאם. אפשר להגדיל את כמות הירקות במחבת ולוותר עלהסלט ליד.

 
להאמין. לפעול. להגשים.